Outi Oravainen
DesignCompany

Ympäristö ­ystävällinen pakkaus on elinehto

Pakkauksen ulkoasun ideointi on vain pieni osa pakkaussuunnittelua. Ekologiset pakkausratkaisut ovat globaali tavoite. Brändisi menestyy sitä paremmin, mitä tarkemmin mietit pakkauksesi jokaisen osan ekologisuuden ja eettisyyden.

Ympäristöystävällistä voi olla kierrätetystä materiaalista valmistettu pakkaus. Uusiutuvat pakkausmateriaalit ovat muita suositumpia myös kuluttajien keskuudessa. Pakkausmateriaalin vähentäminen tai ohentaminen ovat myös ympäristötekoja. Monikerrosmateriaaleista kannattaa pyrkiä kohti monomateriaalia kierrätyksen helpottamiseksi. Pakkausten mitoittaminen logistiikassa optimaaliseksi vähentää myös kustannuksia.

Muistathan myös viestiä ympäristöystävällisestä pakkauksesta asiakkaillesi. Monilla maapallon hyvinvointi ohjaa osaltaan kuluttamista. Suosittelen lämpimästi jopa sanallisten kierrätysohjeiden lisäämistä pakkauksiin.

Monilla jälleenmyyjillä, kuten keskusliikkeillä, on omat ympäristötavoitteensa, joihin kannattaa tutustua ja niihin pyrkiä.

Fossiilista muovia korvaamaan on kehitetty viime vuosina monia hyviä vaihtoehtoja. Kotimaisia innovaatiota pakkausmateriaaleihin on tullut maailmanlaajuisestikin mitattuna merkittävä määrä. Kerron näistä vaihtoehdoista mielelläni lisää.

Hunajan lahjapakkauksessa ei ole käytetty muovia eikä liimaa.