Outi Oravainen
DesignCompany

Ympäristö­ystävällinen pakkaus on elinehto

Pakkauksen ulkoasun ideointi on vain pieni osa pakkaussuunnittelua. Ekologiset pakkausratkaisut ovat globaali tavoite, ja välttämättömyys. Brändisi menestyy paremmin, kun mietit pakkauksesi jokaisen osan ekologisuuden ja eettisyyden mahdollisimman tarkasti.

Ympäristöystävällinen pakkaus on esimerkiksi kierrätetystä materiaalista valmistettu. Uusiutuvat pakkausmateriaalit ovat muita suositumpia myös kuluttajien keskuudessa. Pakkausmateriaalin vähentäminen tai ohentaminen on myös ympäristöteko. Monikerrosmateriaaleista kannattaa pyrkiä kohti monomateriaalia kierrätyksen helpottamiseksi. Pakkausten mitoittaminen logistiikassa optimaaliseksi vähentää sekä kustannuksia että päästöjä.

Muistathan myös viestiä ympäristöystävällisestä pakkauksesta asiakkaillesi, sillä maapallon hyvinvointi ohjaa monen kulutusta. Suosittelen lämpimästi jopa sanallisten kierrätysohjeiden lisäämistä pakkauksiin.

Monilla jälleenmyyjillä, kuten keskusliikkeillä, on omat ympäristötavoitteensa, joihin kannattaa tutustua, ja joita kohti pyrkiä.

Fossiilista muovia korvaamaan on kehitetty viime vuosina monia hyviä vaihtoehtoja. Kotimaisia innovaatiota pakkausmateriaaleihin on tullut maailmanlaajuisestikin mitattuna merkittävä määrä. Kerron näistä vaihtoehdoista mielelläni lisää, kun pakkausta suunnitellaan.

Arctic Raw -hunajan lahjapakkauksessa ei ole käytetty muovia eikä liimaa.
Scroll to Top