DesignCompanyn omistaja-yrittäjä

Pakkaussuunnittelija Outi Oravainen

Lupaan asiakkailleni onnistumisen. Vuosikymmenten monipuolinen työskentely pakkausten parissa on antanut minulle siihen varmuuden.

Sain ensimmäisen pakkausalan työpaikkani vuonna 1996. Sitä ennen valmistuin graafikoksi.

Olen työskennellyt niin suunnittelutoimiston AD:na, kuin suuren teollisen toimijan palveluksessa. Yrittäjyyttäkin on takana jo yli kymmenen vuotta.

Luxemburgissa vietetyt vuodet ovat tuoneet perspektiiviä niin elämään yleensä, kuin ammatilliseen osaamiseenkin. Ymmärrän ja hallitsen monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Johdan mielelläni isojakin pakkausprojekteja.

Outi Oravainen
DesignCompany

Osaaminen

Ymmärrän koko pakkaamisen tuotantoketjun konseptista valmiiksi tuotteeksi. Tunnen pakkaussuunnitteluprosessin ja autan asiakkaitani sen toimeenpanossa. Johdan projektini täsmällisesti.

Kuluttajaymmärrys on lähellä sydäntäni. Ilman syytä ostaa tuote ei mene kaupaksi. Tuon aina projekteihini oman laajan kuluttajakäyttäytymisen ymmärrykseni. Teen myös mielelläni yhteistyötä kuluttajatutkimuslaitosten kanssa.

Suunnittelemani designit ovat aina toteuttamiskelpoisia. Olen suunnitellut pakkausdesigneja satoihin eri pakkausformaatteihin. Olen tehnyt urani aikana tuhansia originaaliaineistoja. Olen valvonut ensipainatuksia lukuisissa maissa ja painoissa. Tekninen osaamiseni on erittäin korkealla tasolla.

Poimintoja blogista

Urahistoria

2014-

DesignCompany // Yrittäjä ja pakkaussuunnittelija

DesignCompany on pakkaussuunnitteluun erikoistunut designtoimisto. Osaamisalueitani ovat erityisesti konseptointi, pakkaussuunnittelu ja brändin rakennus. Hallitsen laajasti teknisen toteutuksen.

2020-

Hunajainen SAM Oy // Head of Design, konsultti

Hunajainen SAM on toisen polven suomalainen perheyritys. Vastaan Hunajainen SAM:in pakkausten suunnittelusta konseptista valmiiksi tuotteeksi. Vastaan ensipainatusten valvonnoista. Lisäksi suunnittelen erilaisia markkinoinnin materiaaleja, sekä valokuvaan.

2016-

Valio Oy // Graafinen pakkaussuunnittelija, konsultti

Suunnittelen pakkauksia ja vedän pakkauksiin liittyviä projekteja. Pääkäytän projektinhallintatyökaluja. Toimin konseptista valmiiksi tuotteeksi -asiantuntijana. Tuotan tekniset tiedostot painotekniikasta ja pakkausmateriaalista riippumatta. Valvon ensipainatukset.

2014-2017

Altia Oyj Viinit (nyk. Anora) // Graafinen pakkaussuunnittelija, konsultti

Suunnittelin pakkauksia Altian viinitiimille. Suunnittelu sisälsi uusien konseptien luomista ja olemassa olevien tuotteiden nykyaikaistamista. Lisäksi johdin pakkaussuunnitteluun liittyviä projekteja, myös ilman suunnitteluvastuuta.

2011-2014

Altia Oyj, väkevät juomat // Graafinen pakkaussuunnittelija, inhouse

Vastuullani oli Altian väkevät juomat -kategorian pakkaussuunnittelu.

2004-2011

Helmi Visual Solutions Oy // Yrittäjä ja pakkaussuunnittelija Luxemburgissa

Pakkaussuunnitteluprojektien läpivientiä useille eri asiakkuuksille mm. savuke-, juoma- ja makeisliiketoiminta-alueilla.

1996-2004

Remes & Packart Oy // AD, Pakkaussuunnittelija

Helsingin sen ajan johtavan pakkaussuunnittelutoimiston AD:na pakkaussuunnittelutehtäviä. Toimin itsenäisesti suoraan asiakasrajapinnassa ensisijaisesti elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Scroll to Top