Outi Oravainen
DesignCompany

Suomalainen Menestysresepti voitto kotiin!

Olin lupautunut suunnittelemaan yhdessä Mattila Brosin tiimin kanssa heille upeat pakkaukset Suomalaista Menestysreseptiä varten. Se on televisiosarja, jossa keitetään uudenlaiset elintarvikeideat valmiiksi tuotteiksi puolessa vuodessa.

Kun sain kutsun Mattila Brosin tehtaanmyymälälle sarjan kuvauksia varten syyskesällä 2022 en tiennyt yhtään, mitä tuleman pitää. Meillä oli siihen aikaan pakkausten konseptit jo aika pitkälle mietittyinä. Viimeisiä silauksia vailla.

Kun saavuin kuvauspaikalle, kirkkaat valot tervehtivät minua jo ovelta. Onneksi ohjaaja osasi luoda rennon ilmapiirin ja kuvaussessio meni yhdellä otolla hyvinkin kivuttomasti. Esittelin siinä Terolle uusimmat valokuvat pakkauksiin laitettuina ja tuotenimet viimeisteltyinä.

Hiemanpa jännitti, kun tuo pakkausjakso sitten aikanaan telkkarista tuli. En nimittäin yhtään tiennyt, onko minun juttujani edes otettu jaksoon mukaan ja jos on, millä tavalla. Kämmenet hioten katsoin jakson tyynyn takaa vilkuillen.

Suureksi helpotuksekseni Tero veti pakkauksilla tuomareilta täydet pisteet! Minäkin vilahdin jaksossa juuri sen verran, että pääsen mainitsemaan. Terokin oli silmin nähden helpottunut, sillä hänen matkansa ohjelmassa oli siinne saakka ollut jonkun verran kivikkoinen. Tero oli pisteissä siinä vaiheessa altavastaajana.

Tuomaristo arvosti pakkausten selkeyttä ja ymmärrettävyyttä. Hyvin viimeisteltyä ulkoasua ja sanallisia kierrätysohjeita.

Jos minulta kysytään, niin pakkausjakso käänsi Teron kelkan – siitä se voittokulku sitten alkoi. Lopulta Mattila Brosin valmisruokatuotteet voittivat koko kilpailun! Olen niin iloinen ja ylpeä koko meidän tiimistämme!