Suomalaista osaamista globaaleille markkinoille

Metsä Boardin pakkaus­kartonkien näytekansiot

Metsä Boardin tuottamien pakkauskartonkien esittelymateriaalien designtyö oli kiehtova toimeksianto suunnittelijan näkökulmasta. Harvoissa töissä pääsee suunnittelemaan näin laajalti erikoisefektejä ja eri kartonkien ominaisuuksia parhaalla tavalla esiin tuovia grafiikoita.

Suunnittelimme Metsä Boardin kanssa yhteistyössä kolmen eri kartonkisarjan esittelykansioiden näytekortit. Mukana olivat taivekartonkituotteet, kraftlinerit eli aaltopahvin pintamateriaalit, sekä elintarvikkeiden pakkaamiseen ja kuljetukseen sopivat kartonkilaadut.

Kokeneen organisaation kanssa on huikeaa tehdä töitä ja teimmekin Metsä Boardin kanssa mielestämme saumatonta yhteistyötä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tuotekorttien toteutus on vaatinut täsmällisen ohjeistuksen ja tarkkaan rakennettujen painoaineistojen lisäksi todella ammattitaitoista prepressiä, painatuksista ja jälkikäsittelyistä puhumattakaan. Osassa korteista on huippuvaativia toteutuksia ja niihin onkin vaadittu lukuisia työvaiheita.

Tällaisten töiden graafiselta suunnittelijalta vaaditaan todellista painotöiden tuntemusta. Silti emme olisi missään tapauksessa saanut tätä kokonaisuutta aikaan ilman Metsä Boardin asiantuntijoiden työpanosta. Erityiskiitos myös korttien painajille ja jälkikäsittelijöille. Ilman teidän tinkimätöntä työpanostanne koko kuukausien suunnittelutyö olisi mennyt hukkaan.

Outin kanssa toimiessa on aina voinut luottaa aikatauluissa pysymiseen sekä toiminnan laatuun.

Ilkka Harju
Packaging Services Director, EMEA,
Metsä Board
Metsä Board valmistaa kartonkeja moniin eri tarkoituksiin. Kullekin kartonkilaadulle suunniteltiin oma kansionsa. Sarjaan kuuluu taivekartongit, barrier- ja tarjoilupakkauskartongit, sekä aaltopahvien valmistukseen käytettävät kraftlainerit.
Kansiosta löytyy painetut mallit kustakin kartonkilaadusta, tuotteiden speksiesite, sekä painamattomat kartonkinäytteet.
Näytearkeissa on käytetty hyvin vaativia erikoisefeketjä, kuten monitasopreeglauksia, folion päälle painatusta ja erilaisia erikoislakkoja.
Korttien kuvitukset ovat kullekin kartonkilaadulle tarkoin räätälöityjä ja samalla keskenään yhteneväinen sarja.
Kuvat kortteihin valittiin kunkin kartonkimateriaalin ominaisuuksien ja käyttötarkoitusten ja painomenetelmien mukaan.
Kansioiden jälkikäsittelyinä ovat foliointi, preeglaus, stanssaus, nuuttaus ja liimaus.
Scroll to Top