Outi Oravainen
DesignCompany

Pakkaussuun­nittelija Outin TikTok-matka

”Miten on mahdollista, että puhut pahvilaatikoista ja minä vielä katson?” Näitä kommentteja olen saanut sosiaalisen median kanaviltani lukea useaan otteeseen. Samaa olen itsekin ihmetellyt niin monet kerrat viimeisen vuoden aikana.

Aloin tuottaa someen sisältöä pandemiasulkujen aikana opiskelemani tutkinnon jälkeen. Valitsin kanavakseni Instagramin, olihan se kuvasovelluksena visuaalisin valinta. Olin päättänyt, että sovellan oppimaani vähintään vuoden verran käytäntöön ylläpitämällä DesignCompanyn tiliä. Se oli aika pitkä vuosi. En päässyt yhtään tekemisen päälle, olin jäykkä ja pakotettu.

Alun perin halusin opiskella ja ymmärtää sosiaalisen median lainalaisuuksia, jotta ymmärrän asiakkaideni tarpeita paremmin. Aiemmin en oikein pystynyt edes keskusteleman asiakkaideni kanssa somemarkkinoinnista.

Itselleni lupaamani vuosi tahmeaa Instagramin päivitystä tuli täyteen, jolloin kynä tipahti kädestäni. Hyvä ystäväni kannusti minua moneen kertaan laittamaan vielä pari videota TikTokiin. Nauroin. Enhän tee mitään ”tanssillista sisältöä”.

Kesällä 2022 perkasin mansikoita pakkaseen ja tuijotin samalla Stora Enson tuottamaa mansikkalaatikkoa. Pohdin, miten paljon minulla olisikaan sanottavaa tuosta laatikosta. Siltä istumalta videoin laatikkoa ja puhuin kameran takana sanottavani. Tein samalla pari muutakin videota ja iskin ne turhia miettimättä TikTokiin.

Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia videoni saivat ehkä jopa kymmeniä katseluita ja tilini kasvoi muutaman seuraajan verran. Tästä innostuneena tein muutaman videon lisää. Niissä uskalsin jopa puhua kameran edessä.

Siitä se sitten lähti. Nyt reilun vuoden kuluttua minulla on vajaa 50 000 seuraajaa ja Grand Onen paras somepresenssi -voitto taskussa. Ei sitä täydellisen videon syntymistä kannata jäädä odottamaan. Sen sijaan kannatta vain aloittaa oppimismatka, kaikilla muillakin se on ollut joskus alussa. Nimimerkillä kokemusta on.

Pakkaussuunnittelija Outi Voitti Grand One Paras somepresenssi -kategorian 2023
Grand One 2023 Paras somepresenssi voitto Pakkaussuunnittelija Outille
Scroll to Top