Outi Oravainen
DesignCompany

PT-kaupan vaatimukset pakkauksille

Mitä paremmin tuotteesi pakkaus vastaa sitä myyvän tahon vaatimuksiin, sen todennäköisemmin saat tavoittelemasi hyllypaikan ja hyvän myynnin. Päivittäistavarakauppa on tarkoin suunniteltua ja oman tuotteen oikeutus kilpailijoiden joukossa kannattaa pitää mielessä alusta saakka.

Pakkaussuunnittelua aloitettaessa on tärkeää ottaa huomioon tuotteesi tulevat myyntikanavat ja hyllypaikat. Myydäänkö tuotettasi etupäässä verkkokaupassa vai kivijalassa. Mille hyllypaikalle tuotteesi sijoitetaan päivittäistavarakaupassa. Keitä kilpailijasi ovat ja millaisia ratkaisuja heillä on käytössään.

Päivittäistavarakaupan toimijoilla on kullakin omat tarkat pakkauksille asetetut reunaehtonsa ja tavoiteohjelmat. Ketjut ottavat tuotteesi myyntiin sitä todennäköisemmin, mitä paremmin tuotteesi on suunniteltu vastaamaan heidän pakkauksille asetettuja ilmastotavoitteitaan.

Päivittäistavarakauppa ottaa tuotteesi sitä todennäköisemmin myyntiin, mitä tarkemmin tutkittua tietoa sinulla on esittää tuotteesi tueksi. Esimerkiksi pakkauksia kannattaa tutkia kuluttajatesteillä jo suunnitteluvaiheessa ja kertoa hyvistä tuloksista jälleenmyyjillesi. Jos tuotteesi päihittää kilpailukentän, menestys on taattu. Hyvä myyntidekki onkin ensimmäinen edellytys päivittäistavarakaupan valikoimiin pääsemisessä.

Olethan tutustunut jälleenmyyjiesi pakkauksia koskeviin tavoitteisiin ja noudatat niitä mahdollisuuksien mukaan?

Outi Oravainen DesignCompanyn toimitusjohtaja ja pakkaussuunnittelija