Kaurabuumin uranuurtaja Viipurilainen Kotileipomo

Puhtikaura pakkausilme

Kun Tepi Viipurilaisesta Kotileipomosta soitti minulle kertoakseen valmisteilla olevasta kaurainnovaatiosta ja pyysi mukaan osaksi tuotteen lanseeraustiimiä, olin innoissani. Kaurabuumi oli silloin vasta nostamassa päätään.

Suomalaisen kauran ei todellakaan tarvitse ujostella maalaisia juuriaan. Nämä tuotteet valmistetaan maailman parhaasta kaurasta. Puhtikaura on huippuosaamisen ja pitkän kehitystyön tulos, hienonhieno kaurapuuteri.

Työskentely Outin kanssa on mutkatonta ja ammattimaista. Mukavien ihmisten kanssa on mukava tehdä projekteja. Fiilis näkyy myös lopputuloksessa.

Tepi Ylä-Hemmilä
Leipuri,
Viipurilainen Kotileipomo Oy
Myöhemmin Puhtikaura-perheeseen suunniteltiin myös Yhden Tilan Kaurahiutale

Uudenlaisen tuotteen pakkauksen informatiivisuus on keskeistä

Suunnittelin Puhtikauralle puhtaan tyylikkään ja informatiivisen pakkauksen, joka tuo selkeästi esille tuotteen korkean laadun ja kotimaisen kauran ruokainnovaation. Tuote oli lanseeratessa käyttäjilleen täysin uudenlainen. Käyttötarkoituksista viestiminen oli tämän työn yksi keskeisiä tehtäviä. Suunnittelin heti pakkauksen etuosaan selkeät viestit tuotteen käyttötavoista.

Loistava välipala tai puuron korvike monella eri suomalaisella maulla terästettynä

Vuoden elintarvike

Puhtikaura valittiin sittemmin oikeutetusti vuoden elintarvikkeeksi vuonna 2016. Tuomaristo nimesi yhdeksi valintakriteerikseen pakkausdesignin ja vahvan visuaalisen brändin. Vaikka Puhtikaura on ollut markkinoilla jo monta vuotta, se on edelleen yksi pidetyimmistä pakkauksista, joita olen suunnitellut.

Elintarvikkeen puhtaus ja jäljitettävyys kiinnostavat tiedostavia kuluttajia.

Aito tarina ja lähiruoka

Olen suunnitellut puhtikauraperheeseen myös yhden tilan kaurasta valmistetun kaurahiutalepakkauksen. Tässä tuotteessa yhdistyvät aito tarina ja todellinen lähiruoka. Jokainen pakkaus on jäljitettävissä hämäläisille pelloille saakka.

Puhtikaura on ollut yksi DesignCompanyn suosituimpia design kautta aikojen.

Design nojaa huolellisesti valittuihin kultaisiin yksityiskohtiin puhtaan valkoisen pakkauspinnan kontrastina.
Scroll to Top