Pakkaussuunnittelija Outi TikTokissa

Grand One 2023 – Paras somepresenssi

Tavoite

Olen pakkaussuunnittelija ja yrittäjä Outi Oravainen. Yritykseni tarjoaa pakkaussuunnittelua, joka nostaa asiakkaani tuotteen arvoa.

Pakkaukset ovat olleet jo pidemmän aikaa yhteiskunnan suurennuslasin alla – valitettavasti aika suppealla katsantokannalla. Pakkaaminen, erityisesti muovi, on ekologisuuden megatrendin mukaisesti pahis kuluttajien ja päättäjien mielissä.

Pakkaussuunnittelija Outi haluaa kertoa pakkauksista rehellisen positiivisesti, monipuolisesti ja ymmärrettävästi.

Strategia

Videot nojaavat vankkaan ammattitaitooni pakkausten suunnittelussa ja teknisessä tuntemuksessa.

Tavoitteenani on luoda kanava, jonka parissa ihminen viihtyy ja haluaa ottaa osaa keskusteluun, vaikka itsellä ei pakkauksiin liittyvää taustaa olisikaan.

Oma esiintymiseni perustuu aitouteen. Videoita ei koskaan käsikirjoiteta.

Luova idea

Pakkaukset koetaan helposti tylsänä ja ei itseä koskevana aiheena. Olen tuonut kanavallani esiin pakkauksiin liittyviä ajankohtaisia ja ekologisia asioita ihmisiä aidosti kiinnostavalla tavalla.

Olen onnistunut herättämään seuraajieni kiinnostuksen pakkauksia kohtaan. Olenkin erityisen ylpeä siitä, että keskustelu kanavallani on vilkasta ja asiallista. Panostan itse erityisesti vuorovaikutukseen seuraajieni kanssa. Oma motivaatoni kanavan ylläpitämiseen liittyy hedelmälliseen vuorovaikutukseen.

Toteutus

Postaan videon muutaman kerran viikossa. Aiheina ovat mm. pakkausten maaottelut, joissa vertaan eri maiden pakkauksia toisiinsa. Unboxaan seuraajieni minulle lainaamia pakkauksia. Lisäksi tuon esiin pakkauksia koskevaa lainsäädäntöä ja brändäykseen liittyviä näkökulmia.

Teen paljon videoita seuraajieni toiveiden perusteella. Toiveita tulee runsaasti. Toistaiseksi toteuttamattomia toiveita on jonossa jo satoja.

Videoissa on tietty toistuva rauhoittava rytmi. Kuvan- ja äänen laatuun on panostettu. Kuvakulmat ja lokaatiot eivät vaihtele. Videoiden leikkaus on sopivan kotikutoista ja ne ovat helposti lähestyttäviä.

Tulokset

Aloin postata videoita kanavallani heinäkuussa 2022.

Puolen vuoden aikana seuraajia on kertynyt yli 30.000 kpl.

Saan jatkuvasti viestejä ihmisiltä, jotka kertovat kiinnittävänsä nykyään kaupassa pakkauksiin huomiota ihan uudella tavalla. Ihmiset jakavat minulle pakkauksista tekemiään huomioita, kysyvät syitä ja neuvoja.

Mikä parasta, nuoret ovat olleet aktiivisesti yhteydessä. Kertoneet, että pakkaussuunnittelusta on tullut heidän uusi unelmatyönsä. He kyselevät koulutusmahdollisuuksista ja muun muassa neuvoja työhakemusten laatimiseen.

Ihmiset haluavat nähdä vaivaa ja lainata omia pakkauksiaan minulle esittelyyn. Heillä on usein itsellään jo todella päteviä perusteluja, miksi juuri heidän pakkauksensa ansaitsisi tulla esitellyksi.

Suosituin videoni on kerännyt 500.000 yksittäistä katsojaa, saanut 50.000 likeä ja melkein 1000 jakoa.

Postaukseni saavat keskimäärin yli 6000 likeä, 100 kommettia ja yli 50 jakoa.

Helsingin Sanomat ovat tehneet TikTokistani jutun ja haastetelleet minua sitä varten.

YleX:n iltapäiväohjelman toimittajat kehottivat kaikkia seuraamaan Pakkaussuunnittelija Outia, koska hän on kuulemma tehnyt pakkauksista jopa seksikkäitä.

Scroll to Top