Visuaalinen ilme

Uusi puu -hanke

Uusi puu -hankkeen visuaalisen ilmeen suunnittelu oli hieno matka. Kiitokset hankkeen vetäjä Virpi Korhoselle luottamuksesta. Uusi puu kertoo millaisia puusta jalostettuja tuotteita ja ratkaisuja on jo markkinoilla.

Uusi puulle haluttiin rakentaa metsästä ja puusta kertova suomalainen ilme. Merkin pohjaksi valikoitui monista ehdotuksista puunrungon poikkileikkauksessa nähtävillä olevat vuosirenkaat. Logosta haluttiin tyylikäs ja aikaa kestävä. Väreiksi valikoituivat mustan, valkoisen ja vihreän liitto. Logosta haluttiin kaksikielinen hankkeen jäsenistön kansainvälisen jäsenistön tarpeisiin.

Uudesta logosta oli tarpeen modifioida useita versioita, muun muassa Uusi puu -kilpailuun liittyvät logot. Loin uudesta visuaalisesta ilmeestä graafisen ohjeiston fontteineen, väreineen ja kuvamaailmoineen.

Brändin kuvamaailmojen inspiraation hain suomalaisesta metsästä. Tuotin logosta animaation, jota voidaan käyttää erilaisiin esitystarpeisiin. Ilmeeseen sisältyi myös PowerPoint -template, johon suunnittelin kaikki tarvittavat teksti- ja kuvapohjat ja valitsin niihin sopivat kuvamaailmat asetteluineen.

Käyntikortit ja Uusi puu -järjestön esitteen taitoin uuteen ilmeeseen sopiviksi. Messukäyttöön suunnittelin myös kolmen roll-upin sarjan, sekä esittelypöytien layoutin.

Järjestö sai upeat Paptic -materiaalista valmistetut kassit, joiden ilmeen suunnittelu kuului toimeksiantoon. Kasseihin painettiin visuaalisen ilmeen lisäksi puun innovatiivisesta hyödyntämisestä kertovat sloganit.

Uusi Puu käyttää erilaisia taittopohjia esittelemään jäsentensä tuotteita ja innovaatioita. Tein heille templatet, joihin järjestön on helppo taittaa tekstejä ja kuvia itsekin. Esitykset pysyvät täten yhdenmukaisina kautta linjan jatkossakin.

Graafinen ilme jalkautettiin myös Uusi puun verkkosivuille. Tein verkkosivujen koodarille ohjeistuksen uuden ilmeen toteuttamisesta verkkoon. Uplift käsitti nettiin sopivat fonttivalinnat, värimaailman ja kuvitukset.

Mainontaan liittyviä elementtejä toimeksiannossa olivat nettibannerit.

Hankkeemme ilme raikastui ja uudistus on saanut jäsenyrityksiltämme paljon myönteistä palautetta.

Visuaalinen Ilme
Brändäys, Graafinen ohjeistus, Kuvitus, Markkinointimateriaalit, Messut, Roll upit, Verkkosivut, Viestintä

Oliko artikkeli kiinnostava?