DesignCompany on kokenut pakkausdesigntoimisto, joka on erikoistunut pakkausratkaisuihin ja niihin liittyvään tuotteistukseen ja brändäykseen. Tekninen asiantuntemus pakkausalalta on DesignCompanyn Outi Oravaisen vahvuus.

DesignCompanyn on perustanut pakkaussuunnittelija Outi Oravainen vuonna 2004.

Pakkaussuunnittelu­­ konseptista valmiiksi tuotteeksi

Olen joskus törmännyt pakkaussuunnitteluprojekteihin, joissa suunnitellut pakkausdesignit ovat näyttäneet upeilta isolta näyttöruudulta slide show:na katsottuna. Kun tuotteille suunnitellut visualisoinnit olisi pitänyt toteuttaa oikeiksi pakkauksiksi, onkin eteen tullut haasteita.

Näissä kohdissa minut on toisinaan jopa pyydetty apuun, implementoimaan suunniteltuja pakkausdesigneja tuotantoon. Minun osaamisaluettani onkin koko tuotteistamispolun hallinta konseptista valmiiksi tuotteeksi. Vankan design-ymmärryksen lisäksi minulla on erittäin laaja tekninen asiantuntemus pakkaustuotannosta. Tekninen osaaminen edesauttaa ratkaisevasti pakkaussuunnitteluprosessin onnistumisessa. Esimerkiksi materiaalien ja painomenetelmien tuntemus suoraviivaistaa suunnitteluprosessia.

DesignCompanyn Outi Oravainen on myös vetänyt suurempia asiantuntijoiden yhteistyönä toteuttamia pakkauskehitysprojekteja ilman varsinaista omaa suunnitteluosuutta.

Pakkaussuunnittelussa kannattaa panostaa kustannustehokkuuteen

Luon pakkauskonseptit alusta lähtien siten, ettei yllätyksiä tule projektin loppupäässä kustannusten nousun tai teknisten rajoitteiden muodossa. Toteutan aina myös kullekin painomenetelmälle ja pakkausformaatille sopivat paino-originaalit itse. Painotöiden valvonta painokoneella kuuluu palvelukonseptiini.

Olen hyvä organisoimaan ja pitämään asiat järjestyksessä. Olenkin vetänyt myös suurempia asiantuntijoiden yhteistyönä toteuttamia pakkauskehitysprojekteja ilman varsinaista omaa suunnitteluosuutta.

Hyvällä pakkaussuunnittelun prosessoinnilla on mahdollista tehdä mittavia kustannussäästöjä tuotannossa ja logistiikassa.

Oikeat osaajat jokaiseen projektiin

Hyvä lopputulos saavutetaan vain oikeiden tekijöiden kanssa. Minulla on laajat alihankkijaverkostot Suomessa ja ulkomailla, sekä omakohtaista kokemusta heidän kanssaan toimimisesta. Kerään kulloiseenkin projektiin kontakteistani parhaat mahdolliset resurssit. Suosittelen hyväksi koettuja osaajia moniin eri designin tuotannon osa-alueisiin, erityisesti pakkausten valmistukseen.

Tehokkain lopputulos saavutetaan, kun osataan valita kuhunkin projektiin juuri oikeat tekijät ja valmistajat.

Pakkaukset suunnitellaan aina asiakkaan kanssa yhteistyössä

Toteutan projektit aina asiakkaan lähtökohtia ja tavoitteita kunnioittaen. Ammattitaitoinen pakkaussuunnittelija pystyy selvittämään projektin alussa kriittiset kysymykset ja toteuttamaan projektin kulloistenkin reunaehtojen mukaisesti. On tärkeää, että asiakas pystyy seisomaan yhteistyönä tehtyjen ratkaisujen takana. DesignCompanyn tehtävänä on tuoda projektiin oma osaamisensa ja pitkältä ajalta kertynyt näkemys myös kuluttajien käyttäytymisestä ja tarpeista.

DesignCompanyn Outi Oravaisen suunnittelemat pakkaukset ovat aina asiakkaan tarpeen mukaisia ja yhteistyönä toteutettuja.

herkkutatti kulhossa designcompany outi oravainen valokuvaus

Pakkaussuunnittelu vientimarkkinoille

Suunnittelen myös suomalaisten tuotteiden vientipakkauksia. Vientiä suunniteltaessa täytyy olla hyvä ymmärrys paikallisesta myyntikentästä. Teen yhteistyötä Business Finlandin kanssa ja kartutan jatkuvasti omaa viennin ymmärrystäni ja kerrytän paikallisia kontakteja. Business Finlandin innovaatiosetelillä voi ostaa DesignCompanyn palveluita.

DesignCompany on Business Finlandin asiantuntijapalvelun jäsen.

Pakkausten lisäksi suunnittelen markkinointi­materiaaleja

Pakkaussuunnittelun ohella saat DesignCompanylta myös muut markkinointiin liittyvät graafisen suunnittelun materiaalit. 3D-kuvat lanseerausta varten, taitot, ilmoitukset, yritysgrafiikat tai vaikkapa sähköiset myyntiesitykset. Näillä sivuilla esitetyt tuotekuvat ovat minun ottamiani.